21.2 C
București

Coaliția.ro 📰 ziarul puterii

miercuri, 22 mai 2024

mail@alianta.ro

📰 Alhambra  📰 Lumea 📰 Excelsior 📰 Externe 📰 Investor 📰 Alianta 📰 Coalitia 📰 International 📰 Diplomatul 📰 Jurnalistul 📰 Matinal 📰 Națiunea 📰Primaria 📰 Spectatorul 📰 Universitar

Dominic Fritz „Timișoara orașul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România”

Must read

Peste jumătate din bugetul de anul acesta, de două miliarde de lei, va merge spre lucrări de investiții și modernizare a Timișoarei. Am construit un buget care va menține Timișoara drept orașul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România și care va pune în valoare uriașul său potențial.
 
Marile șantiere care încep anul acesta sunt podul ILSA/ISHO, pasajul Solventul, reabilitarea infrastructurii de pe b-dul Stan Vidrighin și construcția noii maternități din zona Căii Bogdăneștilor.
 
Una din ambițiile principale ale anului 2022 este absorbția unei sume record din fonduri europene, de 503 de milioane de lei cu care susținem proiectele de modernizare a orașului: înnoirea parcului de mijloace de transport cu 20 tramvaie noi și autobuze electrice, continuarea marilor șantiere de pe Cetății și Bogdăneștilor, schimbarea rețelelor de distribuție a căldurii și apei calde, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea a 27 km de piste pentru biciclete, modernizarea școlilor și spitalelor timișorene.
 
Un capitol important al bugetului pe anul acesta este pregătirea Timișoarei pentru anul Capitalei Culturale Europene.
 
Continuăm lucrările la infrastructura culturală: Centrul Multicultural de pe Mărășești, Cinema Studio, Cinema Dacia, Turnul de Apă din Iosefin și începem lucrările la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity și la cinema Timiș.
 
În paralel, pregătim orașul pentru vizitatorii care vor veni: vom amplasa un sistem modern de signalistică stradală în mai multe limbi străine, pregătim o aplicație – CityApp – care va poate fi descărcată pe telefonul mobil cu toate evenimentele culturale din oraș. Creștem bugetul alocat proiectelor culturale la 14 milioane de lei, la care se adaugă încă 13 milioane pentru proiecte din comunitate.
 
La fel ca anul trecut, când Timișoara a primit titlul de oraș cu cea mai transparentă bugetare, puteți găsi toate propunerile pentru bugetul de anul acesta într-un format atractiv și ușor de înțeles pe https://buget.primariatm.ro/ , unde aveți la dispoziție un formular online pentru a ne trimite părerile și recomandările voastre.
 
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Alianța ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura