28.1 C
București

Coaliția.ro 📰 ziarul puterii

marți, 16 iulie 2024

mail@alianta.ro

📰 Alhambra  📰 Lumea 📰 Excelsior 📰 Externe 📰 Investor 📰 Alianta 📰 Coalitia 📰 International 📰 Diplomatul 📰 Jurnalistul 📰 Matinal 📰 Națiunea 📰Primaria 📰 Spectatorul 📰 Universitar

Clotilde Armand „Primăria Sectorului 1 va asigura dreptul la educație pentru copiii ucraineni refugiați din calea războiului”

Must read

Astfel, aproximativ 100 de elevi ucraineni își vor putea desfășura cursurile în propria limbă și după propria programă școlară la Școala Gimnazială “Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, prin intermediul proiectului educational “Ajutăm elevii din Ucraina”, derulat în parteneriat cu Fundația Inovații Sociale “Regina Maria”.

Potrivit acestui proiect educational, finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1, 100 de elevi din Ucraina își vor desfășura orele de curs, într-un spațiu special amenajat în acest scop la Școala Gimnazială “Uruguay”, cu profesori de origine ucraineană sau în sistem online cu școli din Ucraina. Inițiatorii proiectului vin astfel în întâmpinarea nevoii ca acești copii să poată urma cursuri în propria limbă, să urmeze curricula sistemului de învățământ din țara de origine, să se poată adapta mai ușor societății în care trăiesc în prezent și să învețe treptat limba română.

Sunt vremuri tulburi în Est, iar criza umanitară din Ucraina se prelungește. La câteva sute de kilometri de noi, bombele distrug locuințe, străzi, fabrici, școli și spitale, iar femeile și copiii fug din calea agresorilor. În aceste momente grele este nevoie de solidaritate cu aceste victime ale războiului.

Copiii ucraineni refugiați în București au nevoie nu doar de cazare și hrană, ci și de asigurarea dreptului la educație și de continuarea studiului în limba maternă. La Sectorul 1 am găsit o soluție, demararea proiectului educațional „Ajutăm elevii din Ucraina”, derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Uruguay” și Fundația Inovații Sociale „Regina Maria”.
În plus, tot prin intermediul proiectului “Ajutăm elevii din Ucraina”, cei 100 de elevi ucraineni vor participa împreună cu 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Uruguay” la activități cultural-sportive, stabilite de comun acord.

Acest proiect educațional va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor locali ai Sectorului 1 la următoarea ședință de consiliu.

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Alianța ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura